Herkullinen ja helppo mozzarellaleipä

Mozzarellaleipä on helppo välipala, aterianlisuke tai alkupala. Oma suosikkini mozzarellaleivistä on herkullinen täytetty versio. Leipää varten tarvitaan siis kokonainen ranskanleipä, yksi mozzarellapallo, 100g voita, 3-4 valkosipulinkynttä, nippu basilikaa, suolaa ja pippuria. Huoneenlämpöinen voi, mozzarellapalat, basilika, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri sekoitetaan keskenään. Ranskanleipä leikataan ristikoksi. Leivän täytyy kuitenkin olla yhtenäinen, joten viillot eivät saa olla liian syviä. Leivän jokainen väli täytetään täytteellä. Sen jälkeen leipä kääritään folioon niin, että yläosa jää kuitenkin auki. Leipää paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Näin helposti ja nopeasti syntyy herkullinen ja täyttävä mozzarellaleipä. Tämä on helppo tehdä, kun tulee nälkäisenä töistä kotiin eikä ole aikaa ruoanlaittoon. Leipä on myös erittäin edullinen, koska ainekset eivät maksa paljoa. Sen lisäk mozzarellaleivästä riittää hyvin useammallekin syöjälle, joten sitä voi tarjota mainiosti myös kaikenlaisissa juhlissa tai illanistujaisissa. Sopii se tietenkin myös piknikeille tai ystävän luokse kylään mentäessä herkullisena viemisenä. Maistuva leipä kun takuulla miellyttää jokaista. Kokeile vaikka jo tänään ja ylläty, miten hyvää näin yksinkertaisella reseptillä voi saada!

Mozzarellaleipä on helppo valmistaa