Italialaisen ruuan tärkeimmät elementit

Italialainen ruoka on sydämen asia. Jos ruokaa ei tee rakkaudella ja intohimolla, ei lopputulos ole makunystyröitä hipova. Italialaiseen ruokakulttuuriin kuuluvat vahvasti niin pizzat kuin pastatkin. Pizzoissa juju on erittäin ohuessa ja rapeassa pohjassa sekä itse tehdyssä tomaattikastikkeessa. Täytteitä on, mutta ei liikaa. Pizza syödään aina käsin, joten pohjan ja täytteiden tulee olla balanssissa. Oikealla tavalla valmistettu pohja pitää pizzan kuosissa ja käsin syöminen on helppoa. Toinen italialaisen ruokakulttuurin helmi on pasta. Pasta valmistetaan tietenkin alusta loppuun itse. Pastaa syödään paljon tomaattikastikkeen kera, mutta italialaisen keittiön klassikko on tietenkin pasta carbonara. Pasta carbonaran ohjeita on useita ja versiot vaihtelevat Italian eri alueilla. Yhteistä kaikille ohjeille on se, että kastike valmistetaan kananmunasta, pecorino romano -juustosta ja paistetusta kuivatusta possun poskilihasta guancialesta. Mausteena käytetään mustapippuria. Jos herkullinen italialainen resepti tulee joskus vastaan, kannattaa se ottaa ylös ja kirjoittaa puhtaaksi. Reseptit voi tulostaa ja koota kansioon. Esimerkiksi Nordicink myy hyviä mustepatruunoita.

Pizza on italialaisen keittiön helmi