Pasta puttanesca eli ilotytön pasta

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca, eli ilotytön pasta, on taivaallinen italialainen herkku, joka vie kielen mennessään. Pasta on hieman erikoisempaan tapaan melkein kasvisruokaa, mikä ei ole ollenkaan tyypillistä italialaiselle keittiölle. Pastaa voi maustaa myös reippaammin vaikka chilillä. Tässä yksi suosikkiresepteistä. Pasta puttanesca: 1 prk anjovisfileitä 1 tlk tomaattimurskaa 1 sipuli 4 valkosipulinkynttä 2 rkl kapriksia pari kourallista kalamata-oliiveja 1 dl neitsytoliiviöljyä parmesaanijuustoraastetta oman maun mukaan lehtipersiljaa chiliä pippuria Sen lisäksi noin 500 g spagettia tai pennepastaa. Anjovikset huuhdellaan veden alla, jotta liika suola häviäisi. Kuullota silputtuja sipuleita pannussa oliiviöljyssä. Laita pastavesi kiehumaan ja lisää siihen suolaa. Pasta keitetään al denteksi, kuten Italiassa sanotaan. Parmesaani raastetaan valmiiksi ja oliivi halkaistaan, jos ne ovat kivettömiä. Kun sipulit ovat ruskistuneet, lisätään anjovikset pannulle. Seosta hämmennetään, jolloin anjovikset sulavat mukavasti sipulin sekaan. Tähän lisätään tomaattimurska, jonka jälkeen koko seosta keitetään kasaan. Seos maustetaan chilillä ja pippurilla. Suolaa ei tarvitse lisätä erikseen, koska sitä tulee tarpeeksi jo muista aineksista, kuten anjoviksesta. Viimeisimpänä lisätään oliivit ja kaprikset kastikkeeseen. Al denteksi keitetty pasta siivilöidään, mutta ei huuhdella. Pasta lisätään pannulle kastikkeen joukkoon, josta koko komeus nostellaan lautasille. Kun annokset ovat lautasilla, koristellaan ne persiljalla ja juustoraasteella. Näitä saa laittaa oman maun mukaan. Parmesaaniraastetta voi laittaa myös suoraan pöytään, josta jokainen saa ottaa tarvitsemansa määrän. Ja näin nopeasti Pasta puttanesca on valmis. Aikaa sen valmistamiseen ei mene kuin puolisen tuntia ja myös raaka-aineet ovat edullisia. Sen vuoksi pasta sopiikin hyvin niin arkeen kuin juhlaan. Tämä on perinteinen resepti, mutta toki reseptiä voi itse muokata, jos haluaa jotakin lisää. Mausteilla saa myös paljon aikaan, joten niitä kannattaa käyttää. Tämä italialainen pastaruoka on yksi suosituimmista, mutta valitettavasti Suomessa ei vielä niinkään tunnettu. Kyseessä on kuitenkin todellinen herkku, jota kannattaa laittaa koko perheelle!