Pastakastike tuoreista tomaateista

Italialaista perusruokaa on tietysti pasta ja sen kanssa tarjottava pastakastike. Minä rakastan pastaa ja erilaisia pastakastikkeita! Pastakastikkeita on hyvin monenlaisia. Toisten tekeminen vaatii paljon aikaa, kun toiset ovat suorastaan pikaruokaa. Toisiin kastikkeisiin aineksia tarvitaan hyvinkin monenlaisia, mutta pastakastike voi kaikessa yksinkertaisuudessaan olla tehty vain muutamasta aineksesta, mutta sen maku hivelee kaikkia makunystyröitä. Tämä resepti on yksi suosikeistani (joita on monta!) ja on myös yksi italialainen klassikko. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kastike on ihana, mutta se on samalla myös nopea ja kevyt. Jos on oikein kova nälkä, voinee tähän paistaa mukaan myös nautajauhelihaa tai vaikka broilerinsuikaleita. Mutta ehdottomasti parhaan makuelämyksen saa nauttimalla tämän sellaisenaan, mahdollisimman tuoreista aineksista valmistettuna. Kenties tuoreen leipäviipaleen kera.

Pastakastike - tuoreet tomaatit

1. Keitä spagettia 4 hlön annos. Al dente tietysti!
2. Pilko 8 kypsää tomaattia (mielellään luumutomaatteja). Paista niitä jonkin aikaa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää joukkoon karkeaksi hienonnettua basilikaa ruukullinen.
4. Kaada spagetti pannulle ja kääntele kastikkeen sekaan.
5. Nauti! Pasta ja pastakastikkeet mielletään meillä monesti raskaaksi ruuaksi, jota ei laihduttaja voi missään nimessä syödä.

Ja kyllähän ne sitä ovatkin, jos kastike on aina kermapohjainen. Tässä on kuitenkin hyvä esimerkki hyvästä ja kevyestä pasta-ateriasta! Pastaa lautaselle ottaessaan täytyy tietenkin pitää kohtuu mielessä, ja jos mahdollista kannattaa pastana käyttää täysjyväpastaa. Täysjyväpasta keitettynä al dente on suorastaan matalan glykeemisen indeksin omaavaa ruokaa. Ongelma on yleensä siinä, että pastaa syödään kerralla aivan liian paljon! Ota siis pastaa kohtuudella. Mutta ainakin tätä kastiketta voit hyvällä omalla tunnolla kipata lautasellesi hieman enemmänkin. Se on suorastaan suositeltavaa, koska tomaatit on monessa tutkimuksessa todettu varsin terveelliseksi ruuaksi. Suolaa kastikkeessa kannattaa käyttää kohtuullisesti – ihan jo siksikin, ettei pilaa tuoreiden tomaattien makua. Nyt vain kipinkapin kauppaan tuoreita tomaatteja hankkimaan ja pastakastike pannulle porisemaan. Toivottavasti tästä tulee myös yksi sinun suosikeistasi!