Pastataikina on helppotekoinen

Pastataikina on helppo tehdä kotona ja siitä saa monenlaista ruokaa, kuten lasagnea ja tagliatellea. Tuorepastasta saa myös erinomaisia ravioleja, jotka voi täyttää haluamallaan täytteellä. Pasta on lähtöisin Italiasta ja samoin on seuraavaksi jakamani pastataikina resepti. Se on italialaisen huippukokin Zini Glaucon käyttämä resepti, jota hän ei vaihtaisi mihinkään toiseen reseptiin. Taikinaan tarvitaan 500 g durum-jauhoja, 10 keltuaista, kaksi kokonaista kananmunaa, 1 rkl oliiviöljyä (huom! ainoastaan oliiviöljyä, esimerkiksi rypsiöljy ei käy) ja 2 tl suolaa. Puhdistetulle työpöydälle laitetaan keko jauhoja, joiden keskelle tehdään kuoppa. Munat, öljy ja suola kaadetaan tähän kuoppaan. Munat sekoitetaan hiljalleen ja erittäin tarkasti jauhoihin. Taikinaa vaivataan niin kauan, kunnes se on sileää ja kiiltävää. Tämän jälkeen taikina kääritään kelmuun ja laitetaan jääkaappiin vetäytymään. Hyvä aika on noin 15 minuuttia. Taikinan voi kaulia joko käsin jauhotetulla pöydällä tai pastakoneella, jos sellaisen omistaa.

Pastataikina on monenlaisen pastalajin pohja

Pastakone onkin kätevä keino monessakin mielessä. Sillä voi tehdä suoraan tagliatellea tai spagettia. Nauhapastan teko onnistuu siis parhaiten koneella, mutta esimerkiksi raviolia voi tehdä käsin. Ne voi muotoilla suoraan muotilla. Raviolin sisään voi laittaa liha- tai kasvistäytteen. Omatekoinen pasta maistuu takuulla koko perheelle! Sen kanssa voi valmistaa pastakastiketta, joka voi olla kasvis- tai lihakastike. Yleisimmin käytetään jauhelihaa, koska se on edullinen ja sitä on helppo valmistaa. Se ei kuitenkaan ole ainut vaihtoehto, vaan pastakastikkeeseen voi laittaa melkein mitä tahansa. On hienoa, että suomalaisetkin ovat ottaneet pastaruoat omakseen, jotta ne eivät ole ainoastaan italialaisten bravuuri, vaikka sieltä ovatkin lähtöisin. Pastataikinaa kannattaa opetella tekemään itse. Pastataikina on nimittäin niin monikäyttöinen ja siitä saa hyviä ja nopeita suupaloja myös juhlien tarjoilua silmällä pitäen. Kyseessä on myös edullinen ruoka, koska siihen ei tarvita kalliita raaka-aineita. Pastakoneen hankkiminen voi kuitenkin tulla kyseeseen, jos pastaa innostuu laittamaan useamminkin.